ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΟ «Γυάλινος Κόσμος» στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης

Ο «Γυάλινος Κόσμος» στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης

Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης, τον Ιούλιο 2023, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας.

Ο «Γυάλινος Κόσμος» είναι το έργο, που σημάδεψε την μεταπολεμική Αμερική και παραμένει επίκαιρο μετά από 7 δεκαετίες.

Άραγε θα νικήσει η φαντασία ή η σκληρή πραγματικότητα;

Ημέρες & Ώρες

Πε 13/07

21:30

Πα 14/07

21:30

Περισσότερες Πληροφορίες

Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική, γράφτηκε το 1944.

Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Το έργο είναι μια ανάμνηση.

Υπόθεση:
Ο Τομ Ουίνγκφιλντ, μέσα από τις αναμνήσεις του, παρουσιάζει στη σκηνή επεισόδια της οικογενειακής ζωής του στο μικρό διαμέρισμα του Σαίντ Λούις της Ύφεσης. Η πληκτική δουλειά στην αποθήκη υποδηματοποιίας συνθλίβει τα μελλοντικά του όνειρα για μια ζωή αφιερωμένη στην ποιητική δημιουργία.

Στον αντίποδα, η αδελφή του Λόρα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από παλιούς δίσκους και γυάλινες μορφές ζώων.

Η μητέρα τους Αμάντα, πρώην καλλονή του Νότου, τρέφει για τα παιδιά της μεγάλες προσδοκίες και φαντασιώνεται ένα λαμπρό μέλλον για τον Τομ και τη Λόρα.

Οι οικογενειακές εντάσεις στο μικρό διαμέρισμα του Σαιντ Λούις εκτυλίσσονται πάντα κάτω από άγρυπνο βλέμμα της κυριαρχικής Αμάντας.

Η επίσκεψη του Τζίμ, συναδέλφου του Τομ, θα ταράξει τις οικογενειακές ισορροπίες και θα αλλάξει τον ρου της ζωής των Ουίνγκφιλντ.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Deux Hommes
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Πρωταγωνιστούν:

Κάτια Δανδουλάκη: η μητέρα, Αμάντα Ουίνγκφιλντ
Ιωάννα Παππά: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ
Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος, Τομ Ουίνγκφιλντ
Ρένος Ρώτας: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ