ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΛέσβος: Στους δρόμους διαμένουν και σήμερα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Λέσβος: Στους δρόμους διαμένουν και σήμερα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Περίπου 4 με 5 χιλιάδες αιτούντες άσυλο βρίσκονται και σήμερα το πρωί στο δρόμο που οδηγεί από την Μυτιλήνη προς το Καρά Τεπέ.

Στις άκρες του δρόμου πρόσφυγες και μετανάστες εχουν στήσει σκηνές και αυτοσχέδια καταλύματα με καλάμια, σεντόνια και τέντες ενώ όσοι μπορούν προσπάθούν τη νύχτα να ζεσταθούν κοντα στη κτίρια που υπάρχουν κοντά τους.

Σε άθλιες συνθήκες, ανάμεσα σε σκουπίδια, περιμένουν ακόμα να δουν πού προκειται να μεταφερθούν για τη στέγασή τους. Ανάμεσα τους, εκατοντάδες οικογένειες με μωρά και ηλικιωμένοι.

Στην αρχή και το τέλος αυτού του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που δεν επιτρέπουν σε οποινδήποτε να πλησιάσει ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέποει στους αιτούντες άσυλο να κατεθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα έφτασαν στο νησί δύο οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) της Αστυνομίας και εννέα κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Με το ίδιο πλοίο κατέφθασαν και οχήματα των ΟΠΚΕ, αλλά και δύο οχήματα του ΕΟΔΥ.

Μένει να φανεί τις επόμενες ώρες ποιο είναι το σχέδιο του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, της αστυνμίας και των τοπικών αρχών για την στέγαση αυτών των ανθρώπων μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας που κάηκε ολοσχερώς τις προηγούμενες ημέρες.

Φωτογραφίες: news247.gr

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ