20.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΔ. Κουτσούμπας: Πρωτοστατούμε στην ανάδειξη των προβλημάτων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια,...

Δ. Κουτσούμπας: Πρωτοστατούμε στην ανάδειξη των προβλημάτων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια, διεκδικούμε μέτρα στήριξης νέων μητέρων, νέων ζευγαριών, πολύτεκνων οικογενειών

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, σήμερα, στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ανέφερε ότι για το ΚΚΕ το δημογραφικό πρόβλημα «δεν αντιμετωπίζεται με τις γνωστές συνταγές των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων».

Όπως εξήγησε, «οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ παρουσιάζουν ως «λύση» στο δημογραφικό τις περίφημες «ίσες ευκαιρίες» στην απασχόληση, στην οικογενειακή κι επαγγελματική ζωή», όμως «οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν ανάγκη από κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα και μέτρα στήριξης της οικογένειας».

«Το «δημογραφικό» ταυτίζεται και με τη λεγόμενη «γήρανση του πληθυσμού», όμως τα μέτρα που παίρνονται σε όλη την ΕΕ για την αντιμετώπισή του αφορούν σε ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μια σειρά άλλα μέτρα που επί της ουσίας τιμωρούν ανθρώπους που έχουν διανύσει δεκαετίες εργάσιμου βίου, επειδή καταφέρνουν να ζουν περισσότερο. Και αυτό συμβαίνει είτε οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν ανάπτυξη, είτε δείχνουν οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι στην αντίληψη του ΚΚΕ το δημογραφικό «είναι ένα σύνθετο ζήτημα που σχετίζεται με τους συνολικότερους όρους ζωής της λαϊκής οικογένειας, των νέων ζευγαριών και φυσικά των πολύτεκνων οικογενειών» ενώ οι αιτίες του «βρίσκονται στη σωρεία των αντιλαϊκών μέτρων όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που η μια μετά την άλλη έβαλαν το λιθαράκι τους για να καθιερωθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, η μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές και οικογενειακά επιδόματα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, η έλλειψη προστασίας της μητρότητας». «Όλα αυτά αντικειμενικά δημιουργούν σοβαρά εμπόδια, ιδιαίτερα στους νέους, για τη δημιουργία οικογένειας και πολύ περισσότερο την απόκτηση παιδιών» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας. «Η αλλαγή των δημογραφικών δεικτών στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει με επιδόματα «μιας χρήσης» για τους νέους γονείς, ή τις πολύτεκνες οικογένειες. Δεν τα υποτιμάμε, ούτε αυτά, ούτε άλλα μέτρα, όμως δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες μιας οικογένειας» είπε τονίζοντας στη συνέχεια ότι: «Η αντιμετώπιση του δημογραφικού, προϋποθέτει να αντιμετωπιστούν οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που αναφέρουμε παραπάνω, ώστε να γίνει πραγματικά ελεύθερη η επιλογή ενός νέου ζευγαριού πότε και πόσα παιδιά θα αποκτήσει.

– Η απόκτηση και η ανατροφή των παιδιών δεν μπορεί να θεωρείται αποκλειστικά ατομική ευθύνη των γονιών.

– Το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει όλα όσα χρειάζονται: δωρεάν υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού, προγεννητικού ελέγχου, παρακολούθησης της κύησης και του τοκετού, εξασφάλιση φτηνής σύγχρονης κατοικίας, δωρεάν υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, παιδείας και υγείας, εξασφάλιση διακοπών και δωρεάν αθλητικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας και βεβαίως ενός εισοδήματος που να διασφαλίζει τις ανάγκες της οικογένειας».

«Για να μπορούν όλα αυτά να είναι κατοχυρωμένα και καθολικά δικαιώματα, το ΚΚΕ προτείνει μια άλλη ανάπτυξη στην οποία ο λαός θα κάνει κουμάντο και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της παραγωγικότητας, της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελός του» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «για όλα αυτά τα ζητήματα το ΚΚΕ παλεύει τόσο στη Βουλή όσο και στους αγώνες του λαού».

«Πρωτοστατούμε στην ανάδειξη των προβλημάτων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια, διεκδικούμε μέτρα στήριξης των νέων μητέρων, των νέων ζευγαριών και των πολύτεκνων οικογενειών» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ