Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες θα δώσει το «παρών» η βραζιλιάνικη Παλμέιρας, που καθοδηγεί ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, που γίνεται μόλις ο 4ος Ευρωπαίος τεχνικός στην ιστορία διοργάνωσης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Μετά από αυτή την πρόκριση του Φερέιρα, στα ταμεία του ΠΑΟΚ θα μπουν 250.000 ευρώ, καθώς υπάρχει σχετική «ρήτρα» στη συμφωνία των δύο ομάδων.
H Παλμέιρας ηττήθηκε με 2-0 στο Σάο Πάολο από την Ρίβερ Πλέιτ, αλλά προκρίθηκε -για 5η φορά στην ιστορία της- στον τελικό του Copa Libertadores, έχοντας νικήσει με 3-0 στην Αργεντινή, πριν από μία εβδομάδα.
O Δικέφαλος είχε μπόνους στην πώληση του Φερέιρα στην Παλμέιρας για το ενδεχόμενο να καταφέρει ο Πορτογάλος να φτάσει με τη βραζιλιάνικη ομάδα στον τελικό του Κόπε Λιμπερταδόρες. Αυτό έκανε ο Αμπέλ Φερέιρα, έφτασε τους Βραζιλιάνους στον τελικό που θα αντιμετωπίσουν μία από τις Μπόκα Τζούνιορς ή την Σάντος.