23.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΖυμαρικά με κιμά θαλασσινών

Ζυμαρικά με κιμά θαλασσινών

Συστατικά

500 γρ. βίδες
300 γρ. χταπόδι, βρασμένο
300 γρ. μύδια, χωρίς κέλυφος
300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
10 γρ. βασιλικό, φρέσκο
70 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
100 γρ. νερό
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το χταπόδι, τα μύδια και τις γαρίδες.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα μισά θαλασσινά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα θαλασσινά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα θαλασσινά.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τα μεταφέρουμε και αυτά στο μπολ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τον βασιλικό.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε μέχρι απορροφηθούν όλα τα υγρά από τη σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θαλασσινά, τον βασιλικό, τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά, και ανακατεύουμε με την κουτάλα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε στην άκρη.)
Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ