27.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βόλος: Δωρεάν ποδήλατα και σταθμοί ποδηλάτων για τους κατοίκους

Βόλος: Δωρεάν ποδήλατα και σταθμοί ποδηλάτων για τους κατοίκους

Στην εγκατάσταση συστήματος αυτόματης διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων σε όλον τον κεντρικό ιστό του Βόλου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, και χρηματοδοτεί το έργο με 350.000 ευρώ.

Τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν στους κατοίκους και επισκέπτες του Βόλου και το όλο δίκτυο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, θα περιλαμβάνει σταθμούς στάθμευσης και διάθεσης σε πολλά νευραλγικά σημεία, ώστε να εξυπηρετούνται οι χρήστες.

Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου του Βόλου και την εξυπηρέτηση των πολιτών για τις μετακινήσεις τους, ενώ θα ενισχύσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα ενισχύσει την πολιτική στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου και τη μετακίνηση με ήπια μέσα στον κεντρικό τομέα.

Συνολικά, θα αγοραστούν 137 ειδικά ποδήλατα, χωρίς αποσπώμενα μέρη, ώστε να μη μπορούν να αφαιρεθούν τμήματα όπως καθρέφτες και φανάρια και εφοδιασμένα με σύστημα εντοπισμού τους μέσω GPS. Από αυτά, τα 92 θα είναι συμβατικά ποδήλατα που θα κλειδώνονται με ηλεκτρονικές κλειδαριές σε σταθμούς βάσης και επιπλέον 42 ηλεκτρικά, που θα κλειδώνονται ηλεκτρονικά με ειδική εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, χωρίς απαίτηση ύπαρξης πρόσθετων ειδικών θέσεων κλειδώματος στην περιοχή των σταθμών βάσης, προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης του συστήματος από άτομα μεγαλύτερων ηλικιών με την ηλεκτρική υποβοήθηση που διαθέτουν. Επιπλέον, σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς της πόλης θα διατίθενται τρία ειδικά διαμορφωμένα ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑμεΑ και τους συνοδούς τους, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ίσων ευκαιριών στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Θα δημιουργηθούν δέκα σταθμοί αυτόματης διάθεσης συμβατικών ποδηλάτων σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως σημεία μετεπιβίβασης κοινού, χώροι στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου και νευραλγικά σημεία, όπου υπολογίζεται ότι θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση ποδηλατών (διοικητικά και εμπορικά κέντρα, εκπαιδευτικά κτίρια, πολιτιστικοί χώροι κ.ά.).

Οι σταθμοί ποδηλάτων θα λειτουργούν καθημερινά όλο το 24ωρο, παρέχοντας ελευθερία στις μετακινήσεις ημέρα και νύχτα, ενώ σε εμφανείς θέσεις θα αναρτηθούν πληροφοριακοί χάρτες της πόλης με τα σημεία των θέσεων των σταθμών, καθώς και του δικτύου ποδηλατοδρόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέσω φαρμακείων έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 το 90% των πολιτών

Τα φαρμακεία επέλεξε το 90% των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19. Το ποσοστό...

«Renegades: Born in the USA»: Το βιβλίο των φίλων Μπαράκ Ομπάμα και Μπρους Σπρίνγκστιν κυκλοφορεί τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο φίλος του Μπρους Σπρίνγκστιν θα κυκλοφορήσουν το βιβλίο τους εμπνευσμένο...

Συρία: Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού

Το συριακό υπουργείο Υγείας άρχισε να διακομίζει ασθενείς με την COVID-19 από τη Δαμασκό και τη Λαττάκεια σε νοσοκομεία άλλων επαρχιών...

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα παρέμβασης σε εφήβους εξαρτημένους από το ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ

Παρέμβαση στους εφήβους που κάθονται ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους παίζοντας παιχνίδια και κάνοντας χρήση κάνναβης ή ενεργειακών ποτών, επιχειρεί να...