Συστατικά
- 500 γρ. βίδες, ολικής άλεσης
- αλάτι
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 πρέζα μπούκοβο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- 200 γρ. φυτικό τυρί
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. ψωμί τριμμένο
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. φυτικό τυρί
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- λάδι καρύδας, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα στριφτά ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι καρύδας, το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και δέσει το μείγμα.
Βάζουμε τη μουστάρδα, το εστραγκόν, τον κύβο, τον κουρκουμά, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
Πασπαλίζουμε με το ψωμί, το εστραγκόν, πιπέρι, αλάτι, τυρί, λάδι καρύδας και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε με την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και λάδι καρύδας.