Συστατικά
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 80 γρ. καρύδα, αποξηραμένη
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο.
- Κόβουμε κατά μήκος τη σάρκα από τα αβοκάντο, σε 4-6 λωρίδες, για να φτιάξουμε τα τσιπς μας.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
- Προσθέτουμε το maple syrup τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την αποξηραμένη καρύδα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
- Πανάρουμε τα τσιπς βουτώντας τα στο μείγμα του αυγού και στη συνέχεια στην αποξηραμένη καρύδα.
- Βάζουμε τα τσιπς στο ταψί μας και τα ψήνουμε για 6 λεπτά κι από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τα τσιπς ζεστά ή κρύα με κέτσαπ.