Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Σίφνο, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τη συντριβή ιδιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή Θόλος.
Ανάμεσα στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας βρίσκεται ένα νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών που πραγματοποιούσε το γαμήλιο ταξίδι του στη χώρα μας, καθώς και ο Έλληνας κυβερνήτης του αεροσκάφους.
Το ιδιωτικό ελικόπτερο τύπου BELL206 της εταιρείας Bellavia κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στο ελικοδρόμιο του νησιού και την Ιερά Μονή Βρύσης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.
Το χρονικό της μοιραίας πτήσης και οι έρευνες των Αρχών
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής και πυροσβεστικής έρευνας, το ελικόπτερο απογειώθηκε από την περιοχή της Μερέντας στα Σπάτα με τελικό προορισμό τη Σίφνο. Λίγο πριν από τη συντριβή, ο κυβερνήτης επικοινώνησε με το κέντρο ελέγχου ενημερώνοντας πως ξεκινούσε τη διαδικασία προσγείωσης. Αμέσως μετά, το σήμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ και διακόπηκε κάθε τηλεπικοινωνιακή επαφή.
Από την πρόσκρουση στο έδαφος προκλήθηκε ακαριαία πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντόπισαν τις σορούς των τριών επιβαινόντων. Από την πτώση δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες.
Στην περιοχή μεταβαίνει ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία και να συνθέσει το παζλ των αιτιών που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα.

