17.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΙΤι ρόλο παίζει η πατρική φιγούρα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών

Τι ρόλο παίζει η πατρική φιγούρα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών

Όλα τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, φροντίδα, σταθερότητα και όρια και από τους δυο γονείς. Η σχέση παιδιού με τον μπαμπά αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και χτίζεται πιο έντονα μετά τα πρώτα 3 χρόνια.

Η έκθεση των συναισθημάτων του πατέρα απέναντι στα παιδιά βοηθάει να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Ο ρόλος του πατέρα στην εφηβεία είναι πολύ σημαντικός ιδιαίτερα για τα αγόρια λειτουργεί ως ένα ισχυρό πρότυπο.

Μέσα από τη σχέση πατέρα – γιου τα αγόρια μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται ακόμα και στο άλλο φύλο. Τα κορίτσια που τους μεγάλωσαν οι πατέρες με ιδιαίτερα προνόμια μαθαίνουν να απαιτούν και να μην διαχωρίζουν τις επιθυμίες τους από αυτές του άλλου.

Μια κακή σχέση παιδιού – πατέρα έχει τη δύναμη να εκμηδενίσει όλο το «είναι» του παιδιού.

«Δώστε πρωτοβουλία στο παιδί σας να σας πει ποια συμπεριφορά σας θα ήθελε να αλλάξετε απέναντι του», συμβούλευσε η ψυχολόγος Μανουσία Κυπραίου, στην «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη.

Πώς ο μπαμπάς επηρεάζει την εκπαίδευση του παιδιού
Τα παιδιά των οποίων οι μπαμπάδες διαβάζουν, παίζουν, τραγουδούν και ζωγραφίζουν μαζί τους παρουσιάζουν «μικρή αλλά σημαντική» αύξηση των επιδόσεων στο δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds.

Οι ερευνητές συνιστούν να αφιερώνετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε στα παιδιά και να ασχολείστε ενεργά με εκπαιδευτικές δραστηριότητες κάθε εβδομάδα.

Μόλις 10 λεπτά την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, επισημαίνει η μελέτη.

Κι αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που επισημαίνει ότι το ποσοστό του χρόνου που περνούν οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους έχει άμεση σχέση με τις μαθηματικές τους δεξιότητες.

Όσο πιο ενεργό ενδιαφέρον δείχνει ο πατέρας στην εκπαίδευση του παιδιού, τόσο πιο πολύ αναπτύσσεται το παιδί πνευματικά. Επομένως, όσο πιο πολύ ασχολείται ο πατέρας με τα θέματα του σχολείου, τόσο καλύτερες θα είναι οι σχολικές επιδόσεις του παιδιού.

ΠΗΓΗimommy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ