Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υποδέχτηκε σήμερα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο πλαίσιο πραγματοποίησης των εγκαινίων του.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε λίγο πριν τις 11:00 και αρχικά ξεναγήθηκε στους χώρους του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε τη δυνατότητα να επιθεωρήσει τον τρόπο που το νέο αυτό κέντρο επιχειρήσεων θα δίνει τη δυνατότητα στα κοινά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας να επιχειρούν στην πόλη και να ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως είναι πολύ ικανοποιημένος από τη δημιουργία του εν λόγω Κέντρου Επιχειρήσεων και τη συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης εν γένει.

Με τη σειρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ακόμη μια φορά ότι το θέμα της Ασφάλειας είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του. «Χωρίς ασφάλεια, ακόμη και το ύψιστο αγαθό της Υγείας, δεν έχει την ίδια αξία» Σημείωσε πως το Κέντρο Επιχειρήσεων παράγει ήδη αποτελέσματα και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλους όσους με αυταπάρνηση συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση για τα φαινόμενα συναθροίσεων σε πλατείες έπειτα από την άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, είπε πως «οι Έλληνες έδειξαν αξιοθαύμαστη υπακοή στις επιταγές τον ειδικων και έτσι κερδίσαμε την πρώτη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό. Το δικαίωμα του καθενός να κυκλοφορεί είναι κατοχυρωμένο. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι τα προβλήματα που δημιουργεί η απόσταση.» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ολοκλήρωσε λέγοντας πως η ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών όπως τους τελευταίους δύο μήνες και όλοι μαζί θα περάσουμε το δεύτερο κύμα της κρίσης, αλλά και την οικονομική κρίση.


