16 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΘεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία νοσηλευτών

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία νοσηλευτών

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ. Ακολούθησε πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ.

   Οι νοσηλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διάκριση του νοσηλευτικού προσωπικού, σε νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτές, με κριτήριο τη βαθμίδα εκπαίδευσης τους.

   «Ζητάμε έναν και ενιαίο κλάδο νοσηλευτών. Ας μη ξεχνούμε, ότι το ΕΣΥ, από την ίδρυσή του, το 1983, στηρίχθηκε στις πλάτες των Δ.Ε. νοσηλευτών. Δεν υπήρχαν τότε αρκετοί απόφοιτοι ανωτάτων σχολών. Δεν είναι σωστός, έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς, ο διαχωρισμός τους», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

   «Ο ενιαίος κλάδος δεν έχει να κάνει με ισοτιμία, αναβάθμιση ή υποβάθμιση πτυχίων, είναι μια καθαρά επαγγελματική συνθήκη εργασίας», δήλωσε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΣΟΝΟΠ, Αθανασία Δέλλιου.

   Αντιπροσωπεία των νοσηλευτών είχε συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και στη συνέχεια -μετά την πορεία που έγινε ως το ΥΜΑΘ- έγινε δεκτή και από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.