13.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΘεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε «πειρατές» συνδρομητικών καναλιών

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε «πειρατές» συνδρομητικών καναλιών

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν δυο «πειρατές» συνδρομητικών καναλιών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων προχώρησαν στη σύλληψη 47χρονου που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος άντρας είχε αναρτήσει τουλάχιστον 11 αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι τον εξοπλισμό αυτό προμηθευόταν από έναν 50χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων
Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(33) συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων,
(18) μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (φορητοί δίσκοι, εσωτερικοί δίσκοι και usb),
Πιστόλι κρότου και φυσίγγια που κατείχε ο 50χρονος συλληφθείς,
(18) τραπεζικές κάρτες,
Συσκευασίες πακέτων σύνδεσης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης SD,
Χρηματικό ποσό (28.665) ευρώ και
(8) κινητά τηλέφωνα.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τον Μάρτιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2022, ο 47χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από 45 δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε 147.000 ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται η πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών), ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.