29.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ Σουφλέ με λεμόνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σουφλέ με λεμόνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

ξύσμα από 2 λεμόνια

3 ξυλάκια κανέλας

150 γρ. ζάχαρη

6 κρόκοι αυγών

χυμός από ένα λεμόνι

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (3 των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και την κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Ρίχνουμε στο μπολ λίγο από το μείγμα του γάλακτος, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.

Παράλληλα, βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό, για να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας συνεχώς και μόλις αρχίσει να αχνίζει έντονα και να δένει, το αποσύρουμε. Δεν πρέπει να βράσει, όμως, γιατί θα κόψει. Αν έχουμε, ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αποσύρουμε μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 84°C-85ºC.

Σουρώνουμε το μείγμα από ψιλό σουρωτό μέσα σε άλλο μπολ για να συγκρατηθούν τυχόν ίνες από τους κρόκους. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι η θερμοκρασία πέσει κάτω από 35°C (δηλαδή να το νιώθουμε στο χέρι ελαφρώς χλιαρό προς κρύο) και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.

Τυλίγουμε ατομικά μπολ για σουφλέ με αλουμινόχαρτο εξωτερικά ώστε να εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος κάθε μπολ. Τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν γιαπερίπου 2 ώρες. Μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.

Πριν τα σερβίρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο (το σουφλέ θα εξέχει από τα μπολ δίνοντάς μας την αίσθηση ότι έχει φουσκώσει και έχει μόλις βγει από το φούρνο) και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν (τουλάχιστον 2 ώρες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη ζούσε με 40 γάτες σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής- Συνελήφθη η μητέρα της

Μία γυναίκα, 51 ετών, συνελήφθη στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της έκθεσης της ανήλικης κόρης της σε κίνδυνο.

Κ. Σκρέκας: Στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιούλιο

Σημαντικά αυξημένες επιδοτήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αύξηση...

Παράταση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου δόθηκε με απόφαση...

Ο τελευταίος των «κουβερτάδων» της Νάουσας

Η μια πάνω στην άλλη, τακτοποιημένες στα ψηλότερα ράφια της ντουλάπας, τόσες, όσες και ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας. Μέσα...