12.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣέρρες: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γεωργιανός που συνελήφθη για κατασκοπεία

Σέρρες: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γεωργιανός που συνελήφθη για κατασκοπεία

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών ο 67χρονος Γεωργιανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία της κατασκοπείας έξω από το στρατόπεδο «Ιλάρχου Κλεισάρη» στις Σέρρες.
Ο άνδρας φωτογράφιζε το στρατόπεδο και τον είδαν οι στρατιώτες. Οι στρατιωτικοί ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, η οποία και προχώρησε στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ο 67χρονος κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι εντυπωσιάστηκε ότι το στρατόπεδο βρισκόταν μέσα στην πόλη, ενώ στην Σοβιετική Ένωση όπου το 1978 υπηρέτησε την θητεία του, τα στρατόπεδα ήταν μέσα σε δάση και δεν υπήρχε πρόσβαση. Τόνισε ότι τράβηξε μόνο δύο φωτογραφίες από την πύλη, χωρίς καμία πρόθεση κατασκοπείας.

Ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στην Ελλάδα μόλις στις 28 Απριλίου, με σκοπό να επισκεφθεί την οικογένεια της συζύγου του λόγω σοβαρής ασθένειας της αδερφής της. Επρόκειτο, όπως ανέφερε, να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του.

Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τα στοιχεία της υπόθεσης, αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.