22.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣεισμός 4,9 Ρίχτερ μεταξύ Σάμου και Τουρκίας

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ μεταξύ Σάμου και Τουρκίας

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,9 χλμ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.«Δεν ανησυχούμε, είναι ένας σεισμός σε ένα παρακλάδι ρήγματος από τον σεισμό που είχε γίνει στη Σάμο και ήταν καταστροφικός. Αυτό το τμήμα του ρήγματος δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό. Αλλά και στην περίπτωση που μπορεί να εκδηλωθεί κάποιος μεγαλύτερος, θα εκδηλωθεί προς την μεριά της Τουρκίας» εξήγησε.

Δεν μας προβληματίζει εδώ, στην Σάμο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα έχω επικοινωνήσει με τον δήμαρχο και με φορείς. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και για όποια εξέλιξη είμαστε εδώ, αν χρειαστεί να επέμβουμε επιχειρησιακά, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα».n

Naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.