Τις 12.746 φτάνουν οι σελίδες των πρακτικών της δίκης της Χρυσής Αυγής που δόθηκε στη δημοσιότητα 1,5 χρόνο μετά την απόφαση και τις καταδίκες των Χρυσαυγιτών.
Από τα σπίτια τους θα διαβάσουν πολλά από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για τη δράση τους στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, την απόφαση που καθαρογράφηκε και πλέον δόθηκε στη δημοσιότητα.
Από τις 12.746 σελίδες των πρακτικών της δίκης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περίπου οι 1.000 τελευταίες αφορούν το σκεπτικό.
Ποιοι έχουν αποφυλακιστεί
Μέχρι σήμερα, 17 μήνες μετά την καταδίκη τους, έχουν άλλωστε αποφυλακιστεί με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Νίκος Μίχος, Αντώνης Γρέγος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Τσακανίκας αλλα και ο πυρηνάρχης της Τοπικής της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος όμως επέστρεψε στη φυλακή λίγες μέρες αργότερα.
Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός πως στην απόφασή του οι δικαστές, συζητώντας σχετικά με τα αιτήματα αναστολής των ποινών των καταδικασμένων ανέφεραν: «…Καταμαρτυρούν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα με άκρως ανάρμοστη, προκλητική, αντικοινωνική συμπεριφορά, χωρίς ηθικούς φραγμούς, άτομα με απαθή και αδιάφορη στάση απέναντι στο αγαθό της ζωής, που εμφορούνται από συναισθήματα δύναμης, υπεροχής, ασυλίας, που επιδιώξουν να προκαλούν φόβο και συνέχονται από αίσθημα τυφλής υπακοής στην ναζιστική ιδεολογία που συνιστά και το κίνητρο των ενεργειών τους.
Αν αφεθούν ελεύθεροι θα εκτραπούν σε νέα εγκληματική δραστηριότητα και συνεπώς το αίτημα αυτών περί ανασταλτικής δύναμης της έφεσης που θα ασκήσουν κρίνεται αβάσιμο και απορριπτέο».

