Συστατικά
Για τη στρώση καφέ
50 γρ. βρόμη
90 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. σπόρους τσία
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
Για την κρέμα
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
κακάο
1 πουράκι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη βρόμη, το ρόφημα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, τους σπόρους τσία και τον καφέ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφαιρούμε το πρώτο μπολ από το ψυγείο.
Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι ή γυάλινο βαζάκι σε στρώσεις εναλλάξ τα 2 μείγματα βάζοντας πρώτο το μείγμα του καφέ.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ (6-8 ώρες).
Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε με κακάο και πουράκι.