18.4 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Τάσος Χατζηβασιλείου προανήγγειλε αναβάθμιση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου προανήγγειλε αναβάθμιση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας

Την αναβάθμιση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Συγκεκριμένα στην 7η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα, ο κ. Χατζηβασιλείου περιέγραψε την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Εξωστρέφειας με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, καθώς και τη συμβολή του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι, υπό την καθοδήγηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, η οικονομική διπλωματία έχει αναδειχθεί σε βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτικός απολογισμός του έτους 2024 στο πεδίο της προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, την ενίσχυση της εικόνας της χώρας, την προσέλκυση των άμεσων ξένων επενδύσεων, τη διευκόλυνση του εμπορίου.

Ακόμη, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για το 2025, οι βασικοί άξονες του οποίου περιλαμβάνουν την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου εξωστρέφειας με ορίζοντα τριετίας, την αναβάθμιση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας, τη λειτουργία Περιφερειακών Γραφείων Εξωστρέφειας στις περιφέρειες της χώρας και την ανάπτυξη νέων εργαλείων υποστήριξη για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις (όπως η νέα υπηρεσία myOEYlive). Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας (ΕΣΣΕ) 2025, καθώς και οι δράσεις του τομέα εξωτερικού εμπορίου της Enterprise Greece.

Πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, υπεγράφη από τον υφυπουργό και τον περιφερειάρχη Μνημόνιο Συνεργασίας για τη λειτουργία Γραφείου Εξωστρέφειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα Περιφερειακά Γραφεία Εξωστρέφειας αποτελούν το νέο εργαλείο προώθησης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, στοχεύοντας στη λειτουργική ενσωμάτωση των περιφερειακών αρχών στο οικοσύστημα της οικονομικής μας διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τα νέα βίντεο δεν αποκαλύπτουν ποια είναι η αιτία της έκρηξης – Ενορχηστρωτής της συγκάλυψης ο Μητσοτάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ