28.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης σε πρόεδρο Eurogroup: Η Ελλάδα δεν σταματά τις μεταρρυθμίσεις παρά την...

Μητσοτάκης σε πρόεδρο Eurogroup: Η Ελλάδα δεν σταματά τις μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

O πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ευρω-ομάδας, επισήμανε ότι «παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι μας τοποθετεί στο κατάλληλο σημείο ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την επικείμενη ανάπτυξη που θα έχει επίδραση και στην ελληνική οικονομία».

«Και για εμάς, η πρόκληση δεν είναι απλώς η ανάπτυξη, αλλά μια ανάπτυξη που θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά, θα έλεγα, μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική σύνθεση, η οποία θα εστιάζει περισσότερο στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην καινοτομία και λιγότερο στην κατανάλωση. Και πιστεύω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός μακροπρόθεσμου κύκλου ανάπτυξης για την οικονομία», πρόσθεσε εμφατικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο χαρακτηριστικός διάλογος Μητσοτάκη – Ντόναχιου
«Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μου να σας καλωσορίζω σε αυτή τη δύσκολη, απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα -θα έλεγα- αισιόδοξη περίοδο για την οικονομία. Είμαι βέβαιος ότι συζητήσατε με τον Υπουργό (Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα) την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια.

Το σημείο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι μας τοποθετεί στο κατάλληλο σημείο ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την επικείμενη ανάπτυξη που θα έχει επίδραση και στην ελληνική οικονομία.

Και για εμάς, η πρόκληση δεν είναι απλώς η ανάπτυξη, αλλά μια ανάπτυξη που θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά, θα έλεγα, μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική σύνθεση, η οποία θα εστιάζει περισσότερο στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην καινοτομία και λιγότερο στην κατανάλωση.

Και πιστεύω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός μακροπρόθεσμου κύκλου ανάπτυξης για την οικονομία. Και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για άλλη μια φορά, για όλη την υποστήριξή σας στο επίπεδο του Eurogroup, αλλά και για τον ηγετικό ρόλο που έχετε αναλάβει για την προώθηση ζητημάτων που έχουν ιδιαίτερη σημασία, όπως η τραπεζική ένωση. Και είναι χαρά μου να σας καλωσορίζω εδώ στην Ελλάδα.

Πασκάλ Ντόναχιου: Κύριε Πρωθυπουργέ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την υποδοχή σας. Είναι μεγάλο προνόμιο και τιμή να έχω την ευκαιρία να σας συναντώ εδώ και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Θέλω να αναγνωρίσω, αν μου επιτρέπετε, το εξαιρετικό έργο που κάνει ο Υπουργός σας για την ελληνική οικονομία και να σημειώσω ότι ο ρόλος της Ελλάδας στο Eurogroup και η φωνή της χώρας σε πάρα πολλές, σημαντικές αποφάσεις, χαίρει μεγάλου σεβασμού και αναγνώρισης.

Μοιράζομαι απολύτως, κι εγώ, την αισιοδοξία σας για την ελληνική οικονομία. Βλέποντας την πρόοδο που έχετε σημειώσει μέχρι τώρα και κοιτώντας την ανάπτυξη που θα σημειωθεί εδώ στην Ελλάδα για το τρέχον και για το επόμενο έτος, αυτό αποτελεί σημάδι της ανθεκτικότητας της οικονομίας. Και είναι επίσης ένα σημάδι για της αξία όλων των αποφάσεων που η κυβέρνησή σας έχει ήδη λάβει. Και η ανάπτυξη αυτή θα επιταχυνθεί από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRP), το οποίο πιστεύουμε ότι είναι από τα καλύτερα αντίστοιχα σχέδια στην Ευρώπη. Επίσης, βλέποντας όλη τη δουλειά που κάνετε με το “Ελλάδα 2.0”, πιστεύω ότι οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία είναι πολύ θετικές και αισιόδοξες. Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και για την ευκαιρία να συναντηθούμε.

Η συνεργασία που έχουμε στο πλαίσιο του Eurogroup με την κυβέρνησή σας είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πάρα πολύ υψηλών προδιαγραφών. Και προσβλέπω στη συνέχισή της τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρωθυπουργέ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφγανιστάν: Νέα επίθεση εναντίον ενός οχήματος όπου επέβαιναν Ταλιμπάν στην Τζαλαλαμπάντ

Ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν μαχητές Ταλιμπάν δέχθηκε επίθεση σήμερα στην Τζαλαλαμπάντ, όπως μεταδίδουν αφγανικά ΜΜΕ, λιγότερο από 24 ώρες, έπειτα από...

Η μικρή φλόγα

Η εσωτερική μεταμόρφωση θ’ αρχίσει από την στιγμή ακριβώς που η καρδιά θ’ αποκτήσει την θεία θέρμη. Η μικρή φλόγα που θ’...

Η Αρίθα Φράνκλιν και οι Public Enemy στην κορυφή της ανανεωμένης λίστας Top 500 του Rolling Stone

Η Αρίθα Φράνκλιν και οι Public Enemy κυριαρχούν στη λίστα των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών του Rolling Stone.

Κικίλιας: Υποδομές, διαχείριση κρίσεων, ψηφιοποίηση και εκπαίδευση, οι τέσσερις πυλώνες για τον τουρισμό

Oι αναθεωρημένες προς τα πάνω προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος, οφείλονται εν πολλοίς στην πολύ θετική εξέλιξη των τουριστικών...