ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜε λαμπρότητα και συγκίνηση η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με λαμπρότητα και συγκίνηση η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και την αθρόα προσέλευση των πολιτών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με μια μεγαλειώδη παρέλαση στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Το υψηλό εθνικό φρόνημα και η συγκίνηση χαρακτήρισαν τις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την τοπική σύμβουλο Κλεονίκη Ξιμίνη, ενώ η κορύφωση ήρθε με την παρέλαση μαθητών, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το μήνυμα του Σίμου Δανιηλίδη

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από σύσσωμη τη δημοτική αρχή, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για τη συμμετοχή της νέας γενιάς αλλά και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

«Η παρουσία των νέων μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουν παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, κάνοντας παράλληλα μια ηχηρή αναφορά στις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, με αφορμή τα μέτωπα σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

Ποιοι συμμετείχαν στην παρέλαση

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου και της μπάντας των Προσκόπων, η παρέλαση περιελάμβανε:

  • Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλων των ενοτήτων, καθώς και τα Πειραματικά σχολεία του ΠΑΜΑΚ και το ΔΕΛΑΣΑΛ.
  • Κοινωνικές Δομές: Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή των μελών των ΚΔΑΠμεΑ, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και των ΚΑΠΗ.
  • Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Ποντιακά σωματεία, χορευτικά συγκροτήματα και εθελοντικές ομάδες όπως η ΕΔΟΜΑΚ Συκεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ