19.1 C
Thessaloniki
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΜακαρονάδα τσουχτή

Μακαρονάδα τσουχτή

Δείτε την απόλυτη συνταγή για μακαρονάδα τσουχτή, την παραδοσιακή συνταγή της Μάνης! Με ζυμαρικά λιγκουίνι, τριμμένη μυζήθρα, βούτυρο και τηγανητά αυγά!

Συστατικά

Για τα ζυμαρικά
500 γρ. λιγκουίνι
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
Για τα αυγά
5 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ζυμαρικά
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε αλάτι και τα λιγκουίνι, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τη μυζήθρα και ψήνουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι και την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τη μυζήθρα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Για τα αυγά
Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι πίσω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο.
Σπάμε μέσα τα αυγά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω ένα αυγό.
Πασπαλίζουμε με μυζήθρα και πιπέρι, και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ