27.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΛιβύη: Δεν θα γίνουν οι εκλογές την Παρασκευή – στον αέρα η...

Λιβύη: Δεν θα γίνουν οι εκλογές την Παρασκευή – στον αέρα η προσωρινή κυβέρνηση

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προεδρικές εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή χωρίς να ανακοινώσει κάποια νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν, κάτι που αναμένονταν λόγω των συνεχιζόμενων διαφωνιών για τους κανόνες. 

Το Reuters σημειώνει ότι με την επανεμφάνιση ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη και σε άλλες περιοχές της χώρας, η κατάρρευση της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των συγκρούσεων πυροδοτώντας έναν νέο γύρο βίας στη χώρα. 

Οι διαφωνίες για το πώς θα προχωρήσει η χώρα σε εκλογές ενδεχομένως να ακυρώσουν τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών που οδήγησαν τα αντιμαχόμενα μέρη να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός από το περασμένο έτος. 

Η αποτυχία να διεξαχθούν οι εκλογές όπως ήταν προγραμματισμένο βάζει σε κίνδυνο και το μέλλον της προσωρινής κυβέρνησης που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας. Η επιτροπή για την εκλογική διαδικασία του κοινοβουλίου της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι η εντολή της κυβέρνησης θα λήξει την Παρασκευή, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

ΠΗΓΗcapital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.