16.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΚουνουπίδι στιφάδο αλάδωτο

Κουνουπίδι στιφάδο αλάδωτο

Υλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κ. σ. τριμμένο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και αχίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε να μαραθεί ελαφρά. Σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε τη ντομάτα, τη δάφνη και το δεντρολίβανο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Όταν η σάλτσα πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει. Σε άλλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι έχετε βράσει για μισή ώρα κουνουπίδι, καλά ξεπλυμένο και κομμένο σε μπουκέτα. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη σάλτσα που σιγοβράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Πηγή: agiameteora.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.