0.1 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ Καλοκαιρινή τούρτα με φράουλες

Καλοκαιρινή τούρτα με φράουλες

Για τη μαρμελάδα

500 γρ. φράουλες
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη

Για τη σύνθεση

500 γρ. φράουλες
400 γρ. έτοιμα παντεσπάνια βανίλιας

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου
ζάχαρη άχνη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρμελάδα

Κόβουμε τις φράουλες σε 4 κομμάτια και πετάμε το κοτσάνι.
Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και το κονιάκ.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε ένα πιάτο 20 εκ. πάνω στα παντεσπάνια και κόβουμε περιμετρικά τις άκρες από το παντεσπάνι που προεξέχει από το πιάτο. Τις άκρες τις κρατάμε, δεν τις πετάμε.
Κόβουμε 3 λωρίδες λαδόκολλας και τις βάζουμε σε τριγωνικό σχήμα στην πιατέλα που θα στήσουμε το γλυκό μας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα λερωθεί η πιατέλα μας κατά την ώρα της σύνθεσης.
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας μας.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση.
Τοποθετούμε περιμετρικά κομμάτια από τις φράουλες σαν στεφάνι. Στη μέση βάζουμε τη μισή από τη μαρμελάδα. Καλύπτουμε με το 1/3 από την κρέμα και απλώνουμε προσεκτικά. Βάζουμε 2-3 κομμάτια από τις φράουλες για να σταθεροποιηθεί το επόμενο παντεσπάνι και να μην «κάτσει» το γλυκό μας.
Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Τέλος, τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε το τελευταίο 1/3 από την κρέμα.
Σπάμε με τα χέρια μας το παντεσπάνι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και το βάζουμε πάνω στην κρέμα.
Βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και άχνη ζάχαρη.

 

 

 

(akispetratzikis.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιασμός 24χρονης: Νέες καταθέσεις και αναμονή για τις τοξικολογικές

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι...

Τα ματς του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

Το ματς Μπενουά Περ – Στέφανος Τσιτσιπάς για το Αυστραλιανό Όπεν ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά οι...

22 Ιανουαρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου τιμά σήμερα, 22 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Έρωτι θείων Τιμόθεος στεμμάτων, Τυφθείς βάκλοις,...

Ο καιρός σήμερα

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς...