ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑΘΛΗΤΙΚΑΙαπωνία: Σχεδόν το 60% των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της ματαίωσης της διεξαγωγής...

Ιαπωνία: Σχεδόν το 60% των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της ματαίωσης της διεξαγωγής των Ολυμπιακών του Τόκιο

Το 59% των Ιαπώνων εκτιμά ότι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα πρέπει να ματαιωθούν εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, όπως προκύπτει από μια νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Yomiuri Shimbun και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 7 ως τις 9 Μάϊου εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα.

Η κατάσταση συναγερμού θα παραμείνει σε ισχύ στις νομαρχίες του Τόκιο, της Οσάκα, του Κιότο και του Χιόγκο μέχρι τις 31 Μαϊου και επιπλέον έχει επιβληθεί στο Αϊτσί και στην Φουκουόκα.

Κατά μέσο όρο, το 64% των ερωτηθέντων στις έξι νομαρχίες τάχθηκαν υπέρ της ματαίωσης των Αγώνων. Σε άλλες 41 νομαρχίες ο μέσος όρος ήταν 57%.

Ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση, το 23% θεωρεί ότι οι Αγώνες θα πρέπει να γίνουν χωρίς θεατές, ενώ το 16% είναι υπέρ της μείωσης του αριθμού των θεατών.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί του Τόκιο, αρχικά προγραμματισμένοι για το 2020, αναβλήθηκαν για ένα χρόνο εξαιτίας της πανδημίας.

Οι Αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου.

Αναμένεται μάλιστα ότι θα περιλαμβάνουν τον μεγαλύτερο αριθμό αθλημάτων (33) αλλά και κατηγοριών (339).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ