ΥΛΙΚΑ
240 ml νερό
110 ml ηλιέλαιο
Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. καρύδια
120 γρ. σταφίδες
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη (κοφτές)
Για το σερβίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα τριμμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά της συνταγής και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Έπειτα σιγά-σιγά ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στο μπολ με τα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και ομοιογενές μείγμα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της.
- Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180 °C βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.