20.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΕκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης στις επερχόμενες εκλογές

Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης στις επερχόμενες εκλογές

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τελικά με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Ο βουλευτής Χανίων παραμένει εντός κοινοβουλευτικής ομάδας μέχρι νεοτέρας.Σημειώνεται όμως ότι το θέμα της επιβολής οποιασδήποτε επιπλέον ποινής παραμένει ανοιχτό.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία και θα οριστικοποιηθούν από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και κατόπιν η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαούρτα Λίνα.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη σύνθεση με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την υπόθεση Πολάκη ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η Πολιτική Γραμματεία. Η διαδικασία προέβλεπε την παραπομπή  της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας  της οποίας προήδρευσε ο Αντώνης Κοτσακάς.Η Επιτροπή αυτή έχει την δυνατότητα να αποφασίσει με ισχυρή όμως πλειοψηφία των 2/3 την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης με μικρότερη πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την επιβολή παρατήρησης ή επίπληξης.

Στο μεταξύ πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά και δημόσια για την υπόθεση αυτή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης ήδη είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, ενώ καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος και τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ :

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.»

ΠΗΓΗzougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ