ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕκατοντάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά των ομοφοβικών επιθέσεων

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά των ομοφοβικών επιθέσεων

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μαδρίτης το Σάββατο για να ζητήσουν καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τωνΛΟΑΤΚΙ+ μετά από μια σειρά ομοφοβικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την Ισπανία τους τελευταίους μήνες.

Οι άνθρωποι κυμάτιζαν σημαίες του ουράνιου τόξου και έφεραν πανό που έγραφαν: «δικαιοσύνη», «αγγίξτε έναν από εμάς, αγγίξτε μας όλους», «σκοτωνόμαστε».

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τις συνεχείς ομοφοβικές επιθέσεις και τις συνεχείς επιθέσεις που συμβαίνουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο διαδηλωτής Γκαμπριέλ Εσκριμπάνο.

Αύξηση των εγκλημάτων μίσους

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προήδρευσε την Παρασκευή σε επείγουσα συνάντηση υπουργών, ηγετών της κοινότητας και αστυνομίας για να συζητήσουν πώς να μειώσουν τα εγκλήματα μίσους, τα οποία αυξάνονται κατά περίπου 9% ετησίως από το 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε την Τετάρτη τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται και γίνονται πιο βίαια.

Γίνονται αυξανόμενες εκκλήσεις στην κυβέρνηση να αναλάβει δράση μετά τη δολοφονία του βοηθού νοσηλευτή Σαμουέλ Λουίθ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τον Ιούλιο στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας, δήθεν λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Η Ισπανία έχει επαινεθεί εδώ και καιρό ως προορισμός φιλικός προς την LGBT κοινότητα και ήταν πρωτοπόρος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Έγινε η τρίτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2005.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ