16 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘΡΗΣΚΕΙΑΔύο εικόνες του 18ου αιώνα επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λίβανος

Δύο εικόνες του 18ου αιώνα επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λίβανος

Ο Λίβανος επέστρεψε στην Ελλάδα δύο εικόνες του 18ου αιώνα που αναπαριστούν τον Ιησού και την Παρθένο Μαρία, οι οποίες κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια δημοπρασίας σε λιβανικό έδαφος, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Οι δύο εικόνες, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, «είχαν κλαπεί σε έκθεση το 2016 στην Αθήνα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η έρευνα που διεξάγεται στον Λίβανο δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής ούτε τον τρόπο με τον οποίο τα δύο έργα τέχνης εισήλθαν στον Λίβανο.

Ομως το πρόσωπο που θέλησε να αγοράσει τις δύο εικόνες κατά την διάρκεια δημοπρασίας στον Λίβανο ανακρίθηκε καθώς προσπαθούσε να τις μεταφέρει στην Γερμανία για να τις μεταπωλήσει, σύμφωνα με την δικαστική πηγή.

Τα δύο έργα τέχνης παραδόθηκαν σήμερα από τις λιβανικές δικαστικές αρχές στην πρεσβευτή της Ελλάδας στην Βηρυτό Αικατερίνη Φουντουλάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.