Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας μην καεί το σκόρδο.
Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν. Τέλος, προσθέτουμε τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρές ροδέλες και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις τριμμένες ντομάτες.
Βήμα 3
Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 40΄. Προσέχουμε να μην ανακατεύουμε συχνά, για να μη σπάσουν τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με την ξινομυζήθρα.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM
/cantina.protothema.gr