15.1 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑΘΛΗΤΙΚΑΜπακς - Χοκς 123-112

Μπακς – Χοκς 123-112

Μια νίκη μακριά από τους NBA Finals βρίσκονται οι Μπακς, που επικράτησαν με 123-112 των Ατλάντα Χοκς με την τετράδα Χόλιντεϊ, Μίντλετον, Πόρτις, Λόπεζ να κάνει συγκλονιστική εμφάνιση το βράδυ που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιορίστηκε στον ρόλο του θεατή.

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν διαθέσιμοι, όμως τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/7) οι Μπακς έδειξαν ότι είναι πραγματική ομάδα. Υποδέχθηκαν τους –δίχως τον Τρέι Γιανγκ– Χοκς, τους νίκησαν με 123-112, έκαναν το 3-2 στη σειρά των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας και θα έχουν δύο ευκαιρίες για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους στείλει στους NBA Finals απέναντι στους Φοίνιξ Σανς που “καθάρισαν” τους Κλίπερς και περιμένουν.

Μια τετράδα παικτών έκανε όλη τη δουλειά για τους Μπακς, την ώρα που ο Greek Freak ζούσε όλη τη διαδικασία από τον πάγκο σε ημιάγρια κατάσταση. Ο Τζρου Χόλιντεϊ (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ σε 42 λεπτά), ο Κρις Μίντλετον (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 45 λεπτά), ο απίθανος Μπόμπι Πόρτις στην πρώτη του συμμετοχή στην πεντάδα σε αγώνα των playoffs (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) κι ο ονειρικός Μπρουκ Λόπεζ (33 πόντοι, 14/16 δίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ) διέλυσαν την Ατλάντα, με μοναδικό ψεγάδι την έλλειψη αξιόπιστης λύσης στον πάγκο που ήταν, πάντως, λογική από τη στιγμή που ο καλύτερος σκόρερ είχε αντικαταστήσει τον Αντετοκούνμπο στο αρχικό σχήμα.

Οι Χοκς, από την πλευρά τους, πάλεψαν όσο μπορούσαν, αυτή τη φορά όμως τους έλειψε στον υπερθετικό βαθμό ο Τρέι Γιανγκ. Δεν είχαν τον κόσμο τους, δεν είχαν ενέργεια και κουράγιο, βρέθηκαν να χάνουν με 20 (30-10) στο ένατο λεπτό και όσο κι αν προσπάθησαν, δεν βρέθηκαν ποτέ σε σημείο να απειλήσουν τους Μπακς. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κι ο Λου Γουίλιαμς ήταν οι δύο που ξεχώρισαν, την ώρα που οι Χέρτερ, Κόλινς, Καπέλα ήταν σε τουλάχιστον μέτρια βραδιά.

Το Game 6 θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (03:30) στην Ατλάντα, ενώ αν χρειαστεί Game 7, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (03:00) στο Μιλγουόκι.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα των Μπακς ήταν επικό. Το 10-2 μετά από δύο λεπτά ήταν αποτέλεσμα των επτά πόντων του Χόλιντεϊ και της άμυνας που έπνιξε τους Χοκς, το 22-7 στο έκτο λεπτό ήταν αποτέλεσμα της ενέργειας που υπήρχε στο Fiserv Forum, αλλά και των 18 πόντων στη ρακέτα, το 32-12 στο 9′ ήταν αποτέλεσμα του καταπληκτικού Λόπεζ που σκέπαζε το καλάθι και την ίδια ώρα μετρούσε 12 πόντους από 5/5 δίποντα και 2/2 βολές ενώ είχε και δύο μπλοκ. Το 36-22 της περιόδου κολάκευε τους φιλοξενούμενους, βέβαια οι Μπακς άνοιξαν το ματς με 2/2 τρίποντα και έκτοτε είχαν 0/8 με αποτέλεσμα η διαφορά να μείνει σε λογικά επίπεδα.

Η Ατλάντα έπαιξε με περισσότερη ισορροπία στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως ο Πόρτις ήταν ένας τεράστιος πονοκέφαλος, ο Μίντλετον έγραψε το 48-30 στο 16′, οι Μπακς έφτασαν τα επτά κλεψίματα και παρά την αστοχία τους από την περιφέρεια, το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι τα τέλη του πρώτου μέρους. Ένα τρίποντο του Χέρτερ μείωσε στους οκτώ (57-49), το Μιλγουόκι απάντησε με σουτ του Τάκερ από τη γωνία και με επίσης μακρινό σουτ του Χόλιντεϊ για το 65-51 ώστε να σπάσει ένα σερί 12 άστοχων εκτελέσεων από την περιφέρεια, πριν οι φιλοξενούμενοι τρέξουν ένα μικρό 5-0 για το 65-56 του ημιχρόνου. Το Μιλγουόκι είχε 10 περισσότερα καλάθια και 12 λιγότερες βολές, είχε τον έλεγχο, δεν είχε όμως καθαρίσει καθώς οι πάγκοι είχαν προσφέρει 2 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Οι Χοκς μπήκαν καλύτερα στο β’ μέρος, εκμεταλλεύθηκαν την αστοχία των Μπακς από το τρίποντο και έμειναν κοντά, όμως ο Πόρτις ήταν για εκείνους ένα πρόβλημα που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Αυτός έκανε το 77-63, αυτός κράτησε το κοινό όρθιο, αυτός μπλόκαρε ένα σουτ του Χέρτερ προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, αν δεν είχε σπαταλήσει και τρεις βολές, τα πράγματα θα ήταν πιο ευχάριστα για το Μιλγουόκι που πάντως κρατήθηκε σε μια καλή απόσταση με εκτός ισορροπίας δίποντο του Μίντλετον από πλάγια θέση για το 91-78.

Μίντλετον και Φορμπς έγραψαν το 96-78 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, διαφορά που δεν μπορούσε να ανατραπεί. Και δεν ανατράπηκε παρά το ξέσπασμα των Χοκς στο φινάλε, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι παίκτες των δύο ομάδων και φυσικά και οι δύο προπονητές να σκέφτονται από νωρίς το Game 6 (4/7, 03:30).

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 36-22, 65-56, 91-78, 123-112

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Τάκερ 5 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ σε 37:40), Πόρτις 22 (8/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Λόπεζ 33 (14/16 δίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ), Μίντλετον 26 (8/14 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 44:58), Χόλιντεϊ 25 (6/12 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 13 ασίστ σε 41:55), Φορμπς 3 (1), Κόνατον 9 (1), Θανάσης Αντετοκούνμπο, Τιγκ, Μπράιαντ

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (ΜακΜίλαν): Χέρτερ 8 (2/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κόλινς 19 (4/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ), Καπέλα 6 (8 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 28 (7/16 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουίλιαμς 17 (7/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 6 λάθη), Γκαλινάρι 19 (2), Οκόνγκου 6 (6 ριμπάουντ), Ρέντις 7, Νταν, Χιλ, Νάιτ, Μέις 2, Φερνάντο

Τα ομαδικά στατιστικά των Μιλγουόκι Μπακς: 39/66 δίποντα, 9/29 τρίποντα, 18/25 βολές, 57 ριμπάουντ, 28 ασίστ, 11 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 8 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά των Ατλάντα Χοκς: 26/52 δίποντα, 15/38 τρίποντα, 15/19 βολές, 50 ριμπάουντ, 24 ασίστ, 6 κλεψίματα, 5 μπλοκ

ΠΗΓΗsport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.