ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει
- Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά – σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.
ΥΛΙΚΑ :
750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κ. γ. ζάχαρη
Πηγή: monastiriaka.gr