ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΑρνείται να πάει στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές ο εισαγγελέας του...

Αρνείται να πάει στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Λόγους συνταγματικής τάξης αναμένεται να επικαλεστεί με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, για να εξηγήσει γιατί δεν θα δώσει εξηγήσεις ενώπιόν της για τη διάταξη του να μην ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Για λόγους διάκρισης των εξουσιών, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναμένεται να αρνηθεί να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θα στείλει επιστολή στην Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομολογία του Αρείου Πάγου «δεν νοείται να πάει στη Βουλή για παροχή απαντήσεων για δικαιοδοτική κρίση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα αιτήματα είχαν απορριφθεί και στο παρελθόν, τόσο στην περίπτωση της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη όσο και για άλλους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που είχαν εμπλακεί σε έρευνες σχετικές με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ