8.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΑγγούρι τουρσί, σε μπαστουνάκια

Αγγούρι τουρσί, σε μπαστουνάκια

Υλικά
Βάρος: 2 βάζα των 700 γρ.

4 αγγούρια, κομμένα στη μέση και μετά κομμένα σε μπαστουνάκια
500 ml νερό
120 γρ. ξίδι
60 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλάτι
1/2 λάιμ σε φέτες, χωρίς τα κουκούτσια
3-4 αμπελόφυλλα από βαζάκι, ψιλοκομμένα
5-7 ανάμεικτα κλωνάρια (με τα φύλλα τους) άνηθου και δυόσμου
2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος
1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα μπαστουνάκια αγγουριού τουρσί βάζουμε τα μπαστουνάκια σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με το μισό αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα μπαχαρικά σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, να καβουρδιστούν.
Τα αδειάζουμε μοιράζοντάς τα στα δύο βάζα.
Τακτοποιούμε στα βάζα και τα μπαστούνια αγγουριού, καθώς και τα κλαδάκια μυρωδικών, μοιράζοντάς τα ισόποσα.
Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και το λάιμ και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο αλάτι και τα αμπελόφυλλα και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Περιχύνουμε τα αγγουράκια με το μείγμα ξιδιού και κλείνουμε με τα καπάκια.
Τα αφήνουμε για 1 ημέρα και έπειτα το τουρσί μας είναι έτοιμο. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: Γαστρονόμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ