31.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Οι υποψήφιοι οδηγοί μετά την επιτυχή θεωρητική εξέταση θα εξετάζονται στην οδήγηση, η λεγόμενη πρακτική εξέταση, η οποία θα γίνεται σε δύο στάδια.

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται πρώτα στην πορεία και εφόσον περάσουν θα ακολουθεί η δεξιότητα.

Σε περίπτωση αποτυχίας στο δεύτερο στάδιο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, στην επανεξέταση, ο υποψήφιος οδηγός επανεξετάζεταικαι στο πρώτο στάδιο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς.

Απαγορεύεται στο όχημα να επιβαίνει ο εκπαιδευτής ενώ εντός του οχήματος θα υπάρχει κάμερα με μικρόφωνο.

Στο όχημα θα επιβαίνει ένας εξεταστής, ο οποίος θα προκύπτει μετά από κλήρωση.

Οι νέοι 17ετών θα μπορούν να οδηγούν με τη συνοδεία έμπειρου ενήλικα οδηγού, αφού παρακολουθούν μαθήματα οδήγησης και αφού λάβουν την απαραίτητη άδεια από τη διεύθυνση συγκοινωνιών.

Αναλυτικά τι προβλέπει το ν/σ για τη συνοδευόμενη οδηγήση:

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

1. Παράλληλα με το υφιστάμενο πλαίσιο αρχικής χορήγησης άδειας οδήγησης κατηγορίας Β, καθιερώνεται ολοκληρωμένο σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης για νέους υποψήφιους οδηγούς, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των δεκαεπτά (17) ετών, που περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια ως εξής:

α)Συστηματική  θεωρητική  και  πρακτική  εκπαίδευση  από  εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών.

β)Επιτυχή θεωρητική εξέταση.

γ)Χορήγηση  βεβαίωσης  από  την  οικεία  Διεύθυνση  Μεταφορών  και Επικοινωνιών  της  Περιφερειακής  Ενότητας  του  τόπου  κατοικίας  του ενδιαφερομένου  για  συνοδευόμενη  οδήγηση  με  συνοδεία  ενήλικα-έμπειρου 35οδηγού που δεν κανένα βαθμό ποινής στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών  Αυτοκινήτων,  Μοτοσικλετών  και  Μοτοποδηλάτων  (Σ.Ε.Σ.Ο.)  για διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών και επιβεβαιωμένο χρόνο συνοδευόμενης οδήγησης τουλάχιστον εκατό (100) ωρών, εκ των οποίων οι δέκα (10) αφορούν οδήγηση μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

στ)Επιτυχή δοκιμασίαπροσόντων και συμπεριφοράς, εφόσον έχει συμπληρωθεί η ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών, προκειμένου να του χορηγηθεί το δικαίωμα άδειας  ανεξάρτητης  οδήγησης  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  π.δ.51/2012 (Α ́101).  Η  δοκιμασία  προσόντων  και  συμπεριφοράς  διενεργείταιμε  όχημα κατηγορίας Β που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό στον ενδιαφερόμενο.

2. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται οι όροι και  οι  προϋποθέσεις  καθώς  και  κάθε  άλλη  αναγκαία  λεπτομέρεια  για  την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.3.

Με  απόφαση  του  Υπουργού  Υποδομών  και  Μεταφορών επιβάλλονται μεγαλύτεροιβαθμοί ποινής για την ίδια παράβαση στους νέους οδηγούς κατά την έννοια του άρθρου 102 του του ν.2696/1999 (Α ́57)στην απόφαση που προβλέπεται από το άρθρο 107 τουιδίου νόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις κατά του πιστοποιητικού υγείας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η...

Επικοινωνία Μπορέλ με Τσαβούσογλου για τις πυρκαγιές στην Αττάλεια

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ για τις πυρκαγιές στην...

Ιερό Δεκαπενταλείτουργο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας – Φθιώτιδος

Στις υπώρειες του όρους Καλλίδρομου στο χωριό Δαμάστα Φθιώτιδος, με την ευλογία του επιχωρίου Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον  Ιερό Ενοριακό  Ναό Κοιμήσεως...

Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι περιμένουν το δεύτερο παιδί τους

Έγκυος στο δεύτερο παιδί της είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, Κάρι, όπως αποκάλυψε η ίδια.