15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑΘΛΗΤΙΚΑΑΕΚ-Ατρόμητος 1-2

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-2

Σε ένα φιλικό, που στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον ήταν σε αρκετά καλό ρυθμό, ο Ατρόμητος έφυγε για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια …χαμογελαστός από το ΟΑΚΑ, με την νίκη με 1-2.

Δεν ήταν καλύτεροι οι Περιστεριώτες, αλλά ήξεραν πως να εκμεταλλευθούν τα δώρα της Ένωσης. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» σχεδόν σε όλα τα κόρνερ του Ατρομήτου, ήταν τραγική, ενώ αυτό συμπληρώθηκε από την αστάθεια του Τσιντώτα κι ένα αστείο πέναλτι που έκανε στον Αθανασίου, για να έρθει έτσι το γκολ που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ. 

Στον ανεξήγητα και απαράδεκτα κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, η ομάδα του Κάναντι έδειξε πιο «λυμένη», σε σχέση με την ΑΕΚ, που από πλευράς φρεσκάδας φανερά μειονεκτούσε. Κατά διαστήματα πάντως, τουλάχιστον στην παραγωγή παιχνιδιού, το 3-5-2 έδειξε να μπορεί να βγάλει καλά πράγματα. 

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Με ανασταλτικά προβλήματα και οι δύο ομάδες, που κατέβηκαν με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ 3-5-2 με σχήμα 1-2 στο κέντρο, ο Ατρόμητος 3-4-3, με τον Κάναντι να φέρνει δεξί στόπερ τον Γκάλο. Τσιγκρίνσκι και Μάνταλος ήταν στον πάγκο για την ΑΕΚ, με τον Σαμπανάτζοβιτς να παίζει δεξιός εσωτερικός μέσος. 

Τα αμυντικά προβλήματα της Ένωσης ήταν κυρίως στις «στημένες» φάσεις. Του Ατρόμητου στην ροή αγώνα, όταν και οι επιθετικοί και οι μέσοι των «κιτρινόμαυρων» έβρισκαν αρκετούς χώρους ανάμεσα στα στόπερ και στους μέσους των φιλοξενούμενων. 
Έτσι, η ΑΕΚ είδε τον Ατρόμητο σε τρεις εκτελέσεις κόρνερ, να έχει ένα γκολ στο 16΄ με την κόντρα πάνω στον Σβάρνα που αιφνιδίασε τον Τσιντώτα, μια κεφαλιά του Ρισβάνη λίγο άουτ και μια κεφαλιά στο δοκάρι από τον Μανούσο! 
Αντίστοιχα η Ένωση είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με το ξεκίνημα, με Ολιβέιρα και Λόπες και θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερες, αν οι επιλογές στην τελική πάσα ειδικά από τους δύο προαναφερόμενους, ήταν καλύτερες σε κάποιες όχι λίγες περιπτώσεις που άνοιξε η άμυνα της ομάδας του Κάναντι. 

Τελικά οι Περιστεριώτες πιάστηκαν στον ύπνο στην εξέλιξη της φάσης με το δοκάρι του Μανούσου, όταν η μπάλα βγήκε γρήγορα από την περιοχή της ΑΕΚ και ο Λιβάγια με υποδειγματική κάθετη έβγαλε τον ξεχασμένο Παουλίνιο σε θέση …να κάνει βόλτα μέχρι την περιοχή και να πλασάρει εύστοχα μπροστά στον Γιαννιώτη για το 1-1. Στο 26′. 

Το διάστημα που ακολούθησε ως την ανάπαυλα, ήταν καλό για την ΑΕΚ, που κυρίως λόγω της ανόδου του Κρίστιτσιτς ήταν πιο παραγωγική στο παιχνίδι της, απείλησε και θα μπορούσε να απειλήσει και περισσότερο. Πάντως το ημίχρονο έκλεισε με τον Τσιντώτα να κόβει τελευταία στιγμή  τον Μανούσο, που είχε φύγει στην κόντρα. 

Στο ημίχρονο ο Κάναντι έκανε εννιά αλλαγές. Ενώ και ο Καρέρα σταδιακά άλλαξε όλη την ενδεκάδα, αλλά όχι με πολλές μαζεμένες αλλαγές.Ο Ατρόμητος βρήκε δεύτερο γκολ με εκτέλεση πέναλτι του Ούμπιδες στο 57΄. Το κέρδισε ο Αθανασίου από τον Τσιντώτα, που δεν είχε λόγο να το κάνει, ενώ ο αντίπαλος του δύσκολα θα προλάβαινε την μπάλα που έφευγε άουτ, από πλάγια θέση. Ωστόσο ο Αθανασίου είχε κερδίσει την μπάλα  με φάουλ στον Οικονόμου, που ο Ευαγγέλου δεν το είδε. Να σημειωθεί και πως το κόρνερ που έφερε το πρώτο γκολ του Ατρόμητου, είχε προέλθει από εκτέλεση φάουλ, το οποίο ο Οικονόμου δεν είχε κάνει ποτέ.

Η ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο είχε φανεί πως είχε έλλειμμα φρεσκάδας, αφού μόλις ολοκληρώνει περίοδο διπλών προπονήσεων κι αυτό συνέχισε να φαίνεται και στο δεύτερο. Με τις εναλλακτικές ενδεκάδες, ο Ατρόμητος είχε πιο μεστή παρουσία και οι γηπεδούχοι, είχαν κάποια ξεσπάσματα κατά διαστήματα. 

Στο τελευταίο 20λεπτο και με τον Ινσούα να κάνει ντεμπούτο,  αντί του Λάτσι, ο Καρέρα δοκίμασε και 4-3-3, με τον Λιβάγια στην κορυφή. Ο Κροάτης είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής απ΄όλους. Στην τελική ευθεία η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι, αλλά μόνο με τον Αλμπάνη …να φαίνεται απειλητικός με ατομικές ενέργειες κατά κανόνα και να έχει και μια καλή ευκαιρία όταν σούταρε λίγο άουτ, λίγο πριν το 75΄.  Από λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη στο 82΄, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης που είχε μπει αλλαγή στο 60΄αντέδρασε εντυπωσιακά. 

Το παιχνίδι έκλεισε με τους παίκτες του Καρέρα να πιέζουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου, αλλά να μη βρισκουν τον τρόπο να δημιουργήσουν άλλη καθαρή φάση. Αντίθετα στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος απείλησε, με τον Αθανασιάδη να κάνει άλλη μια καλή επέμβαση στο τέλος. 

Από πλευράς ΑΕΚ αξίζει να σημειωθεί η τελείως διαφορετική εικόνα, ειδικά σωματικά, του Ζίγκα Λάτσι, σε σχέση με το επίσημο ντεμπούτο του στο προηγούμενο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Ο 18χρονος Σλοβένος στόπερ είχε καλή απόδοση, μεγάλη αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια και καλές μεταβιβάσεις, αλλά και σταθερότητα στις επεμβάσεις του. Μάλλον άρχισε να γίνεται κατανοητό το γιατί ο Καρέρα τον βλέπει πολύ πιο μπροστά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. 


ΑΕΚ: Τσιντώντας(60΄ Αθανασιάδης), Παουλίνιο(60΄Μπακάκης), Λόπες(70΄Μαχαίρας), Οικόνομου(60΄Τσιγκρίνσκι), Λάτσι(70΄Ινσούα), Σβάρνας(83΄Χνιντ), Κρίστιτσιτς(46΄Μπότος), Σιμόες(70΄ Μάνταλος), Σαμπανάτζοβιτς(60΄Βέρντε), Λιβάγια(78΄ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα(46΄ Αλμπάνης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης(46΄Μανδάς), Ρισβάνης(46΄Κιβρακίδης), Γούτας( 46΄Μπουσούλαζιτς), Γκάλο, Τομάσεβιτς(46΄Γιακουμάκης), Νταβιώτης(46΄ Ούμπιδες) , Νάτσος (46΄Στρούγγης), Σάλομον(46΄Αθανασίου) Μανούσος, Αγκάγεφ(46΄ Ραμπέγιο), Βέλλιος (46΄Κωτσόπουλος)

ΠΗΓΗsdna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.