Η εταιρεία Trump Media and Technology Group (TMTG), η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Wall Street στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα που κατέγραψε ζημία 300 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Η εταιρεία του πρώην προέδρου (2017-2021) υπέστη ζημία 327,6 εκατ. δολαρίων από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ενώ η ζημία της είχε φθάσει τα 210,3 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, διευκρινίζει δελτίο Τύπου.
Για να εισαχθεί ευκολότερα στη Wall Street, η TMTG συγχωνεύθηκε με την Digital World Acquisition Corp (DWAC).
Η συγχώνευση κόστισε πάνω από 6 εκατ. δολάρια στην εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, τετραπλασιάζοντας τη λειτουργική ζημία σε σύγκριση σε το 1ο τρίμηνο του 2023 στα 12,1 εκατ. δολάρια.
Η τιμή της μετοχής της κατέρρευσε, έπεσε κατά 70% και πλέον μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, προτού ανακάμψει από τα μέσα Απριλίου. Η πτώση της μείωσε κατά δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στα χέρια του το 57,3% των μετοχών της TMTG.
Ο γενικός διευθυντής της Ντέβιν Νούνες, πρώην κοινοβουλευτικός των Ρεπουμπλικάνων, κατηγόρησε κερδοσκόπους ότι χειραγώγησαν την αγορά για να πέσει η τιμή της μετοχής με παράνομο μηχανισμό. Μολαταύτα, χθες διαβεβαίωσε πως η εταιρεία είναι «επαρκώς κεφαλαιοποιημένη» και θα επιδιώξει να αναπτύξει την πλατφόρμα Truth Social μεταξύ άλλων με «συγχωνεύσεις και εξαγορές», εκφράζοντας ιδιαίτερο «ενθουσιασμό» για τις δραστηριότητες streaming τηλεοπτικού περιεχομένου.

