ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒενεζουέλα: Οι 2 σεισμοί ήταν το ισχυρότερο χτύπημα του Εγκέλαδου στη χώρα...

Βενεζουέλα: Οι 2 σεισμοί ήταν το ισχυρότερο χτύπημα του Εγκέλαδου στη χώρα από το 1900

Οι δύο ισχυροί σεισμοί που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα το βράδυ της Τετάρτης αποτελούν το ισχυρότερο σεισμικό γεγονός που έχει καταγραφεί στη χώρα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της USGS, ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 7,2 Ρίχτερ και ακολούθησε, λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, δεύτερη ακόμη ισχυρότερη δόνηση μεγέθους 7,5 Ρίχτερ.

Όπως επισημαίνει η υπηρεσία, πρόκειται για το ισχυρότερο σεισμικό επεισόδιο που έχει πλήξει τη Βενεζουέλα από το 1900.

Η σύγκριση με τον σεισμό του Σαν Ναρκίσο
Το ιστορικό αρχείο της USGS καταγράφει ότι στις 29 Οκτωβρίου 1900 σημειώθηκε ο σεισμός του Σαν Ναρκίσο, μεγέθους 7,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά στις βόρειες ακτές της Βενεζουέλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ