16.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Treasure of the Rice Terraces» - Ένα ντοκιμαντέρ για την τέχνη των...

«Treasure of the Rice Terraces» – Ένα ντοκιμαντέρ για την τέχνη των τατουάζ στις Φιλιππίνες

Ο παγκόσμιος αντίκτυπος του παραδοσιακού τατουάζ και η ανάγκη να τερματιστεί το στίγμα του διερευνώνται στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Treasure of the Rice Terraces» σε σκηνοθεσία του Φιλιππινο-Καναδού, Κεντ Ντονγκίν.

   Στην ταινία προβάλλεται το ταξίδι αυτο-ανακάλυψης του σκηνοθέτη και η καταγραφή της προφορικής ιστορίας που αφηγείται η 106χρονη αυτόχθων καλλιτέχνης τατουάζ, Άπο Ουάνγκ – Οντ, η οποία πρόσφατα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue Philippines, σύμφωνα με το Variety.

   Η ταινία εξερευνά πώς οι παλιές πρακτικές στην περιοχή Καλίνγκα, που κάποτε ήταν απαγορευμένες και περιφρονημένες στην κοινωνία των Φιλιππίνων, έχουν πλέον εξελιχθεί σε έναν εκλεπτυσμένο και απαιτητικό τύπο σωματικής τέχνης που έχει γίνει πηγή υπερηφάνειας και απόκτημα για πολλούς Φιλιππινέζους.

   Το ντοκιμαντέρ ερευνά τα ζητήματα των κλεμμένων μουμιοποιημένων σωμάτων, της πολιτιστικής οικειοποίησης, του στιγματισμού και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν άτομα με τατουάζ.

   «Ως Φιλιππινο-Καναδός πρώτης γενιάς, κατανοώ τη σημασία της ταυτότητας και την επιθυμία να επανασυνδεθεί κάποιος με τις ρίζες του. Η οικογένειά μου με αποθάρρυνε για τα τατουάζ, αλλά καθώς ανεξαρτητοποιήθηκα, βρήκα μια αγάπη για τη μορφή τέχνης και ανακάλυψα βαθύτερο προσωπικό νόημα πίσω από κάθε τατουάζ. Τώρα αισθάνομαι ασφαλής ως προς την ταυτότητά μου ως Φιλιππινέζος, επειδή μπορώ να μεταφέρω τον πολιτισμό μου μαζί μου όπου κι αν πάω» είπε ο Κεντ Ντονγκίν, ο οποίος υπογράφει το σενάριο του ντοκιμαντέρ μαζί με την Ζλάτινα Πάντσεβα.

   «Η τρέχουσα κυβέρνηση των Φιλιππίνων είναι έτοιμη να αφήσει την Κίνα να αναλάβει τη χώρα. Ποτέ δεν ήταν πιο ώριμος ο χρόνος για να εξετάσουμε την εθνική μας ταυτότητα» είπε η Πάτι Λάπους, συμπαραγωγός της ταινίας μαζί με τον Τζέικομπ Κρόφορντ και τον Μπέιλι Γουντ.

    «Σε αυτή τη συγκυρία της ιστορίας μας, η εκ νέου ανακάλυψη της πολιτιστικής ταυτότητας και της εθνικής υπερηφάνειας έχει γίνει κάτι περισσότερο από απλή προσωπική εξερεύνηση, αλλά μια απροκάλυπτη και δυναμική πολιτική πράξη» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.