16.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θεσσαλονίκη: Επαναλειτούργησε ύστερα από δύο μήνες το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Θεσσαλονίκη: Επαναλειτούργησε ύστερα από δύο μήνες το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Επαναλειτούργησε ύστερα από δύο μήνες το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που στεγάζεται στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στην Πύλη Αξιού, η λειτουργία του οποίου είχε διακοπεί λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για την Covid-19.

Αυτοψία στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη -το μοναδικό στο νομό- πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του πρόεδρό του Νίκο Νίτσα.

   Όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΙΣΘ, οι επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα μέλη και οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη, έχουν αναπτυχθεί σε μεγαλύτερους χώρους του κτιρίου για περισσότερη ασφάλεια (και) των ασθενών που προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού.

   Ο κ. Νίτσας έκανε έκκληση στους ασθενείς κι ασφαλισμένους να είναι συνεπείς στα ραντεβού που κλείνονται τηλεφωνικά, ώστε να μην δημιουργούνται προσκόμματα και προβλήματα στους υπόλοιπους. «Είναι σημαντικό, οι πολίτες να τηρούν τα ραντεβού προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ίδιοι», τόνισε και ζήτησε για μία ακόμη φορά την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία δεύτερου ΚΕΠΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας. «Είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα η έναρξή του, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες επιτροπές, ειδικά τώρα με την αυξημένη ροή περιστατικών ύστερα από τη δίμηνη διακοπή», σημείωσε.

   Τόσο ο διευθυντής του Ζ’ υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ Πύλης Αξιού) Γ. Τσαχιρίδης όσο και ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ιατρών ΚΕΠΑ (ΕΛΙΕΑΚΑΠ), ψυχίατρος Π. Κίρτσιος ευχαρίστησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο Νίκο Νίτσα για τη συνεχή υποστήριξη και στήριξη. «Προσπαθούμε να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, θέλουμε μόνο τη συνεργασία τους. Αν και υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν πρόκειται να χάσουν καμία παροχή», τόνισε ο κ. Κίρτσιος.

   Από την πλευρά του, ο κ. Νίτσας σημείωσε ότι «η λίστα των γιατρών – μελών των επιτροπών του ΚΕΠΑ, όλων των ειδικοτήτων, από το 2011 μέχρι σήμερα γίνεται όλο και μικρότερη λόγω συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί τους». Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του ΙΣΘ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Ήττα-αποκλεισμός στα προημιτελικά του διπλού για τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά

Το Twitter επιβεβαίωσε σήμερα ότι εργάζεται πάνω σε μια επιλογή για την ακύρωση της δημοσίευσης ενός tweet (undo send), αμέσως μετά...

Covid-19: Σταματά η δοκιμή του φαρμάκου της εταιρείας Abivax

Η γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Abivax ανακοίνωσε απόψε ότι τερματίζει την κλινική δοκιμή που διενεργούσε για ένα υποψήφιο φάρμακο για την Covid-19,...

Μια πρώτη νίκη του Παρατηρητηρίου της ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ή ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» πέτυχε την πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα για την προστασία της ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από παράνομες πρακτικές χρήσης...

Α. Τσελέντης: Μικρή η πιθανότητα για νέο σεισμό ίδιου μεγέθους

Μικρή είναι η πιθανότητα ενός νέου σεισμού στην Ελασσόνα ίδιου μεγέθους με τον χθεσινό και τον προχθεσινό δήλωσε ο καθηγητής Άκης...