16.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠαράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού, καταθέτοντας αγωγή με την οποία ζητούσε η κινητοποίηση να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Τελικώς, η προσφυγή έγινε δεκτή ως προς το πρώτο σκέλος (κατά πληροφορίες για τυπικούς λόγους).

Κατά της παραπάνω απόφασης οι εργαζόμενοι θα ασκήσουν έφεση και πρόθεσή τους είναι να πραγματοποιήσουν κανονικά την απεργία, με την έναρξη της πρωινής βάρδιας (4:30 π.μ.). Έχει ληφθεί μέριμνα, σύμφωνα με το Συνδικάτο των εργαζομένων, για την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, όπως επισημαίνουν, στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μεταξύ άλλων ζητούν την επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης και ευθύνης και ανθυγιεινού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.