Καταχειροκροτήθηκε στην Bundestag μετά την ομιλία του, η οποία χαρακτηρίζεται από ξένους αναλυτές ως ιστορική
– Εντυπωσιακή μεταστροφή των Γερμανών, με επενδύσεις στην άμυνα – «Kαθήκον μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να αμυνθούμε ενάντια στον Πούτιν»
Τη δημιουργία ενός ταμείου εμβέλειας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στον τομέα της άμυνας μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς σε ομιλία του στη Bundestag, τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2022.
«Από εδώ και στο εξής – χρόνο με τον χρόνο – θα επενδύουμε περισσότερο από το 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην άμυνά μας. Στόχος είναι μια αποτελεσματική, άκρως σύγχρονη και προοδευτική Bundeswehr (οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις)» ανέφερε ο καγκελάριος.
«Η 24η Φεβρουαρίου 2022 σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην ιστορία της ηπείρου μας. Ο κόσμος θα είναι, πλέον, διαφορετικός. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην ώρα της ανάγκης της», πρόσθεσε ο Σολτς στην ειδική συνεδρίαση της Bundestag.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι καταχειροκροτήθηκε μετά την ομιλία του, η οποία χαρακτηρίζεται από ξένους αναλυτές ως ιστορική.
«Με την επίθεση στην Ουκρανία, ο Πούτιν ξεκίνησε εν ψυχρώ έναν επιθετικό πόλεμο, για έναν και μόνο λόγο: η ελευθερία των Ουκρανών αμφισβητεί το δικό του καταπιεστικό καθεστώς». Αυτό ήταν απάνθρωπο και αντίθετο με το διεθνές δίκαιο: «Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να το δικαιολογήσει», είπε ο Σολτς και απέσπασε χειροκροτήματα από τους βουλευτές.

