Ένα ποσό κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ ήλπιζε να εισπράξει φέτος η Ελληνική Κυβέρνηση από τις ιδιωτικοποιήσεις τόσο του Ελληνικού όσο και του Ελ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η κρίση του κορονοϊού έχει παγώσει τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις και η Ελληνική Κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψάξει αλλού για να μπορέσει καλύψει αυτό το κενό.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρίσκο στην αγορά που θα φανεί και στις προσφορές που ενδεχομένως να είχαμε. Δεν θα ενεργήσουμε βιαστικά εάν πρόκειται να λάβουμε προσφορές πολύ χαμηλότερες από τις τιμές στις οποίες στοχεύουμε» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, τονίζοντας ότι σημασία έχουν και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που δυσχεραίνουν την πιθανότητα επισκέψεων και συναντήσεων.
Αντίστοιχα εννέα υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών και άλλοι εννέα για τη ΔΕΠΑ Εμπορίου.
Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ανακοινώσει τον Ιούνιο τους επενδυτές που προκρίνονται στη δεύτερη φάση και για τις δύο ΔΕΠΑ.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει επισκέψεις, συναντήσεις και δεσμευτικές προσφορές και συνήθως διαρκεί έξι με οκτώ μήνες.
Το ερώτημα βέβαια για το που θα βρει η κυβέρνηση να καλύψει το κενό των 400 εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε παραμένει.
Πληροφορίες από Efsyn