21.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Νέα γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Φαίδρα Βόκαλη

Νέα γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Φαίδρα Βόκαλη

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενημερώνει πως μετά από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απεδέχθη, νέα γενική διευθύντρια της ΕΑΚ αναλαμβάνει η παραγωγός και σκηνοθέτις, Φαίδρα Βόκαλη, βραβευμένο μέλος της ακαδημίας για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου το 2016.

Ακολουθεί το βιογραφικό της:

Η Φαίδρα Βόκαλη σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Université Paris Dauphine, και θεωρία της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον κινηματογράφο από το University College London, με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει εργαστεί στους τομείς της κινηματογραφικής διανομής, της δημοσιογραφίας και των φεστιβάλ. Έχει διατελέσει υπεύθυνη προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ. Το 2012 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της νεοσύστατης Marni Films, στήνοντας έναν πλούσιο κινηματογραφικό κατάλογο μέχρι και το 2019, υλοποιώντας δεκάδες ταινίες και βίντεο ως παραγωγός. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 μικρού μήκους ταινίες, στηρίζοντας ενεργά δημιουργούς στα πρώτα τους βήματα και την καλλιέργεια της ντόπιας κινηματογραφίας. Είναι alumnus του EAVE Producers Workshop, αλλά και του Torino Film Lab (Script & Pitch, Framework). Οι ταινίες της έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως τα Ρότερνταμ, SXSW, Λοκάρνο, Εδιμβούργου, Νέας Υόρκης, Ευρωπαϊκά Βραβεία LUX, και σε πολλά ακόμη μέρη του κόσμου. Είναι υπότροφος του Artworks και μέλος του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με τίτλο ΕΝΟΜΕΝΑ, ενώ συνεχίζει την ενασχόλησή της με την παραγωγή ως μέλος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Late Bloomers. Από τον Φεβρουάριο του 2021 είναι γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Επιλεγμένη φιλμογραφία ως παραγωγός:

2020_ «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη | μικρού μήκους

2019_ « Αμυγδαλιά» της Χριστίνας Φοίβη | ντοκιμαντέρ

2019_ «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου | μικρού μήκους

2019_ «Μίλα» του Ανδρέα Βακαλιού | μικρού μήκους

2018_ «To Mαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά | μεγάλου μήκους

2018_ «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση | μικρού μήκους

2016_ «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου | μεγάλου μήκους

2016_ «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου | μεγάλου μήκους

2016_ «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα | μικρού μήκους

2013_ «Kινγκ Κονγκ» του Νίκου Κυρίτση | μικρού μήκους

Ακολουθήστε το thesspress.gr και στο Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Μακρόν-Μέρκελ: Να μην συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει η πανδημία

«Να μην προσποιούμαστε ότι έχει τελειώσει η πανδημία», ζήτησαν από κοινού η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν,...

Ιταλία: Με διαφορετικό εμβόλιο η δεύτερη δόση στον Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι πρόκειται να του χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά...

Τα ματς του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

Τα ματς Ισπανία – Πολωνία, Πορτογαλία – Γερμανία και Ουγγαρία – Γαλλία για το Euro 2020 ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές...

Άγιος Ιούδας ο Απόστολος – Γιορτή σήμερα 19 Ιουνίου

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ιούδα τιμά σήμερα, 19 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα,...