Σωπηλοί για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, δηλαδή όση ώρα βροσκόταν ο Τζορτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατο του αστυνομικού, έμειναν όσοι συγκεντρώθηκαν στην τελετή μήμης που έγινε στην Μινεάπολη.
Ένας απο τους δικηγόρους της οικογένειας, ο Μπέντζαμιν Κρουμ, είπε: ”Η πανδημία του ρατσισμού τον σκότωσε”, ενώ ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον συγκίνησε με τα λόγια του:”Ήρθε η ώρα να σηκωθείτε και να πείτε “πάρτε το γόνατό σας από το λαιμό μας”, είπε.
“Δεν θα σταματήσουμε”, τόνισε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις . ”Θα συνεχίσουμε μέχρι να αλλάξουμε ολόκληρο το σύστημα δικαιοσύνης”.
Ο αδερφός του διηγήθηκε ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια.
Το Σάββατο θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στη Βόρεια Καρολίνα όπου γεννήθηκε, και τη Δευτέρα στο Χιούστον, όπου μεγάλωσε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Την Τρίτη θα γίνει ο ενταφιασμός του σε στενό οικογενειακό κύκλο.