ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου: Δωρεάν συναυλίες και παραστάσεις σε...

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου: Δωρεάν συναυλίες και παραστάσεις σε όλες τις γειτονιές

Μια σειρά από βραδιές γεμάτες μουσική, θέατρο και εναλλακτικές πολιτιστικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό επιφυλάσσει και φέτος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Το πολυαναμενόμενο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ «Πολιτιστικά Δρώμενα στις Γειτονιές του Δήμου», ένας επιτυχημένος θεσμός που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας, μετατρέπει τις πλατείες και τους ανοιχτούς χώρους της περιοχής σε ζωντανά σημεία συνάντησης και ψυχαγωγίας. Με την είσοδο ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκινούν την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 και έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 20:00, το φεστιβάλ υπόσχεται να ενώσει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους, αναδεικνύοντας τη δύναμη της τέχνης στην καθημερινότητα της πόλης.

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων γίνεται την Τρίτη 23 Ιουνίου στο Αθλητικό Πάρκο της Ε’ Συνοικίας, στο γήπεδο μπάσκετ της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση και θέατρο σκιών με ρεμπέτικα τραγούδια από τους Αγάπιο Αγαπίου, Απόστολο Νταβέλα και Δημήτρη Χαλβατζή. Την αμέσως επόμενη ημέρα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, η δράση μεταφέρεται στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου και συγκεκριμένα στο Πάρκο Προσκόπων, το οποίο θα πλημμυρίσει με ηλεκτρικούς ήχους σε μια ροκ συναυλία από τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη και τη Μαγική Μπάντα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στο 25ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Άνωθεν Περιφερειακού, με ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Δημήτρης Τυχάλας και Παύλος Παφρανίδης. Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 30 Ιουνίου, ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και η Banda Landra θα ξεσηκώσουν το κοινό από το Αμφιθέατρο στον πεζόδρομο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού.

Ο Ιούλιος μπαίνει με ιδιαίτερη χαρά για τους μικρούς φίλους του δήμου, καθώς την Τετάρτη 1 Ιουλίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό Bubble Show γεμάτο μουσικοκινητικά παιχνίδια. Ακολούθως, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, το 14ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου στην Κάτω Ηλιούπολη θα φιλοξενήσει μια αυθεντική ρεμπέτικη βραδιά με τους Απόστολο Νταβέλα και Δημήτρη Χαλβατζή.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, η κεντρική Πλατεία Ευόσμου θα υποδεχθεί τη Γεωργία Μαρνέλλου σε ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού. Η παράδοση και το λαϊκό θέατρο έχουν επίσης την τιμητική τους, αφού τη Δευτέρα 13 Ιουλίου το Πάρκο Διαλογής θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα με μια παράσταση θεάτρου σκιών και τον αγαπημένο Καραγκιόζη. Το μεγάλο πολιτιστικό ταξίδι στις γειτονιές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ολοκληρώνεται την Τετάρτη 15 Ιουλίου στο Μνημείο Ποντίων της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, με μια παραδοσιακή συναυλία από το μουσικό σχήμα «Του Δρόμου τα παινέματα», σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο έναν θεσμό που φέρνει την τέχνη δίπλα στην πόρτα κάθε πολίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ