ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία

Οι ιρανικές αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση ενός άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία για λογαριασμό των αμερικανικών και των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, μετέδωσε το μέσο ενημέρωσης των ιρανικών δικαστικών αρχών Mizan.

Ο Ερφάν Σακουρζαντέχ «απαγχονίστηκε για συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και τη Μοσάντ», την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, έγραψε το Mizan, κατονομάζοντας τον άνδρα που εκτελέστηκε.

Ο άνδρας εργαζόταν στους κόλπους «ενός από τους επιστημονικούς οργανισμούς της χώρας που δραστηριοποιούνται στον διαστημικό τομέα», σύμφωνα με το Mizan, το οποίο τον κατηγορεί ότι μετέφερε «εν γνώσει» του διαβαθμισμένες πληροφορίες στη CIA και τη Μοσάντ.

«Εξαναγκάστηκε σε ομολογία»

Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Iran Human Rights Society, ο Σακουρζαντέχ, 29χρονος πτυχιούχος της αεροδιαστημικής μηχανικής, είχε συλληφθεί το 2025 και εξαναγκάστηκε σε ομολογία.

Οι συλλήψεις και οι εκτελέσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με υποθέσεις κατασκοπείας, έχουν πολλαπλασιαστεί στο Ιράν μετά το ξέσπασμα του πολέμου την 28η Φεβρουαρίου με ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις άνδρες απαγχονίστηκαν για τη φερόμενη ως ανάμειξή τους στις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ιράν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ