22.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Ευρώπη απευθύνει έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη

Η Ευρώπη απευθύνει έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ απηύθυναν σήμερα κοινή έκκληση για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη, λέγοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

“Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο) Γκουτέρες και της Ειδικής Αντιπροσώπου του για τη Λιβύη Στέφανι Τούρκο Ουίλιαμς στην έκκλησή τους για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη”, αναφέρεται στη δήλωση.

“Καλούμε όλους τους παράγοντες στη Λιβύη να εμπνευσθούν από το πνεύμα του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και να επαναλάβουν τις συνομιλίες για μια αυθεντική εκεχειρία”, προστίθεται στη δήλωση, η οποία υπογράφεται από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο και της Γερμανίας Χάικο Μάας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.