Ένα καλό νέο για την παρουσία της ελληνικής πολιτιστικής φυσιογνωμίας στο Δήμο της Μπολόνια στη Βόρεια Ιταλία κομίζει η Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομάνα
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της, Έλενα Μέτσιος, που μας πληροφορεί για την εν εξελίξει ονοματοδοσία δυο πράσινων χώρων της πόλης με τα ονόματα δυο κορυφαίων Ελλήνων Ποιητών, του Γιώργου Σεφέρη και του Διονύσιου Σολωμού.
Σύμφωνα με την κ. Μέτσιος, ο Δήμος της Μπολόνια αποφάσισε να δώσει ονόματα σε πράσινους χώρους της πόλης ζητώντας στις ξένες κοινότητες που δραστηριοποιούνται ενεργά στην περιοχή να πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία.
Η τελετή ονοματοδοσίας έγινε σήμερα Δευτέρα 10 Μάη στις 12:00 ώρα Ελλάδας με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Dott. Simone Borsari, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει και το Quartiere San Donato-San Vitale της Μπολόνιας, ως Πρόεδρος, και το Δήμο της Μπολόνια, της Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, Έλενα Μέτσιος, και του Αντιπροέδρου, Βασίλη Κασσιοτάκη.
Κατά την διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας του κήπου που είναι αφιερωμένος στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, η σοπράνο, Antonella Orefice, θα τραγούδησε τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Χαιρετισμό θα απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.
Πηγή: Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομάνα

